Beoefengroep

Zoals Boeddha Shakyamoeni onderwees komen alle waarneembare verschijnselen louter en alleen voortuit je eigen geest. Dat maakt onze geest ontzettend belangrijk. Het is de geest die ons doet dwalen in Samsara, de kringloop van bestaan. Om volmaakte verlichting te bereiken is het nodig om onze geest te trainen.

Of we dwalen in samsara (kringloop van bestaan) of het nirvana (verlichting) bereiken is helemaal afhankelijk van die geest. Het trainen van de geest bestaat uit verschillende onderdelen. 

De natuurlijke staat van de menselijke geest is open en wakker. Meditatie helpt ons die natuurlijke staat terug te vinden. Shamatha meditatie wordt daarbij gezien als een basisbeoefening. Als we regelmatig mediteren komt onze geest tot rust en ontspant. Zo ontwikkelen zich kwaliteiten als stabiliteit, helderheid en kracht in de meditatie, zoals een bergmeer op een rustige dag in de bergen. Die kwaliteiten kunnen we goed gebruiken in ons dagelijks leven.

Gezamenlijke beoefening:

Ongeveer vier keer per jaar organiseren wij gelegenheid tot gezamenlijke beoefening. De eerstvolgende beoefening wordt georganiseerd op zondag 22 september in Hengelo.

Wanneer: Zondag 22 september 2019 van 12:00 tot 15:00 uur. Graag 10 minuten eerder aanwezig zijn.

Waar: De beoefening wordt in huiselijke kring georganiseerd in Hengelo. Bij opgave via de mail volgen de exacte adresgegevens.

Programma: Een schema wordt op de dag zelf bekend gemaakt.

Kosten: In 2019 zijn er geen kosten verbonden aan deelname aan de gezamenlijke beoefening. Uiteraard is een donatie van harte welkom. Deze kan overgemaakt worden naar IBAN NL 20 RABO 0308 7260 57 t.n.v. Stichting Us Thús te Bilthoven met vermelding: donatie.

Aanmelden: Aanmelden kan via [email protected]

Nieuwe data voor beoefening worden steeds tijdig bekend gemaakt.