Bezoek leraren

Taklung Matul Rinpoche

Eens per jaar organiseert Stichting Us Thús een weekend lang lessen met Taklung Matul Rinpoche. Tenzin Kunzang Jigme is de 7de H.H. Taklung Matul Rinpoche. Hij is een van de belangrijkste leraren van de Taklung Kagyü overlevering van het Tibetaans boeddhisme. De leraren van Us Thús zijn nauw verwant met deze overlevering. Sinds 2015 bezoekt hij centra in Europa op uitnodiging van Pema Wangyal Rinpoche en doet hij ook Nederland aan.

Rinpoche is bezig om les geven over Shantideva’s Bodhicharyatavara. Deze tekst wordt al meer dan duizend jaar bestudeerd en beoefend om zo de kwaliteiten van liefde, mededogen, vrijgevigheid, geduld en wijsheid te ontwikkelen. Daarnaast geeft Rinpoche uitleg over hoe te mediteren. Zijn lessen worden gekenmerkt door eenvoud, diepgang en een groot gevoel voor humor.

In januari 2024 komt Rinpoche weer naar Nederland, na een aantal jaar onderbreking vanwege de pandemie. Op 20 en 21 januari wordt er een weekend lang lessen georganiseerd in Bilthoven:


Op zaterdag van 10:00 tot 12:00 geeft Rinpoche een ‘introductie in het Boeddhisme’. Dit moment is met nadruk bedoeld voor mensen die geïnteresseerd of nieuwsgierig zijn naar het Tibetaans Boeddhisme maar geen ervaring hebben. Ook zal er aandacht besteed worden aan meditatie. Wat is meditatie eigenlijk? Gaat het om rustig worden, zonder gedachten zijn of heeft meditatie veel meer met werkelijk ervaren te maken?

We organiseren deze ochtend bij wijze van pilot om te kijken of er voldoende geïnteresseerden zijn en of dit aan hun behoeften voldoet. Het wordt in kleine setting georganiseerd (in de huiskamer van Paltzerweg 66) en er is beperkt plek. Omdat dit een pilot betreft zijn er geen kosten aan verbonden. 

Omdat we wel willen hoeveel koffie we moeten zetten; graag hier  inschrijven


Op zaterdagmiddag 14:00 tot 17:00 en zondag van 10:00 tot 17:00 gaat Rinpoche verder met de lessen over Shantideva’s Bodhicharyatavara. 
Op zondag serveren we halverwege de dag een lunch. De lessen worden georganiseerd in de huiskamer van Paltzerweg 66. Aan deze lessen zijn kosten verbonden.

Graag hier inschrijven