Bezoek leraren

Taklung Matul Rinpoche

Eens per jaar organiseert Stichting Us Thús een weekend lang lessen met Taklung Matul Rinpoche. Tenzin Kunzang Jigme is de 7de H.H. Taklung Matrul Rinpoche. Hij is een van de belangrijkste leraren van de Taklung Kagyü overlevering van het Tibetaans boeddhisme. De leraren van Us Thús zijn nauw verwant met deze overlevering. Sinds 2015 bezoekt hij centra in Europa op uitnodiging van Pema Wangyal Rinpoche en doet hij ook Nederland aan.

Rinpoche is bezig om les geven over Shantideva’s Bodhicharyatavara. Deze tekst wordt al meer dan duizend jaar bestudeerd en beoefend om zo de kwaliteiten van liefde, mededogen, vrijgevigheid, geduld en wijsheid te ontwikkelen. Daarnaast geeft Rinpoche uitleg over hoe te mediteren. Zijn lessen worden gekenmerkt door eenvoud, diepgang en een groot gevoel voor humor.

In januari 2024 komt Rinpoche weer naar Nederland, na een aantal jaar niet gekomen te zijn vanwege de COVID-restricties. Wij zullen lessen organiseren in het weekend van 20 & 21 januari. Meer details volgen hier zodra zijn reisschema definitief is.