Us Thús publicaties

Us Thús Publicaties is in 1995 opgericht en maakt deel uit van Stichting Us Thús. Us Thús publicaties vertaalt klassieke en hedendaagse Tibetaans boeddhistische teksten, vooral op het gebied van filosofie en beoefening en geeft deze uit. De uitgeverij staat onder leiding van Tsetul Pema Wangyal Rinpoche en Jigme Khyentse Rinpoche.

Aanvankelijk was er alleen een Us Thús vertaalgroep. Deze bestond uit Koos Oeberius Kapteijn en Lidy Bügel. De Nederlandse vertalingen werden gemaakt in nauwe samenwerking met de vertalers van de in Frankrijk gesitueerde Padmakara vertaalgroep die rechtstreeks uit het Tibetaans vertalen naar het Frans en Engels. De door Koos en Lidy vertaalde teksten werden vervolgens uitgegeven door diverse Nederlandse uitgeverijen.
Na het overlijden van Koos Oeberius Kapteijn in 2006 is Lidy Bügel op verzoek van Pema Wangyal Rinpoche doorgegaan met vertalen, samen met een wisselende groep medevertalers. Vanaf 1995 werden de teksten ook in eigen beheer uitgegeven. Sinds het overlijden Lidy Bügel in 2018 zet haar dochter Katie Smit Us Thús publicaties voort, nog altijd in samenwerking met de Padmakara vertaalgroep.

De behoefte om de vertalingen in eigen beheer uit te geven en dus om Us Thús publicaties op te richten was om maximale controle over kwaliteit en uiterlijk te kunnen bewaren en om zeker te weten dat de in het Nederlands vertaalde teksten beschikbaar blijven. Alle ontvangsten die verkregen worden door de verkoop van de boeken worden daarom ook gebruikt voor het publiceren van nieuwe boeken en teksten. De prijzen van de boeken weerspiegelen de kosten van productie en drukken, de vertalers ontvangen geen vergoeding voor hun werk.

In mei 2021 is de herdruk verschenen van Een Leidraad bij De Woorden van mijn Volmaakte Leraar. Deze titel was sinds eind 2020 uitverkocht. De 2e druk is in een nieuwe vormgeving verschenen en verkrijgbaar in onze webwinkel.

In februari 2023 is de herziene editie van de Verzameling van Gebeden in de vorm van digitale interactieve PDF verschenen.  Deze is te bestellen in de webwinkel.

Bestellen

Onze boeken zijn te bestellen in de webwinkel. Onze levertijd is 2-3 werkdagen. Bestellingen kunnen via iDEAL betaald worden. Voor bestellingen onder de €35 worden verzendkosten in rekening gebracht. De bijdrage aan de verzendkosten voor brievenbuspakketjes is € 3,50 en voor reguliere pakketjes €5,-. Tijdens het bestelproces worden in de winkelwagen de berekende verzendkosten weergegeven. Bestellingen van €35 of meer worden gratis verzonden. Dit geldt echter alleen voor bestellingen binnen Nederland. Wij versturen ook naar het buitenland. Wilt u een bestelling doen die in het buitenland bezorgd moet worden? Neem dan even contact op via [email protected]

Bovenstaande bestelwijze is alleen bedoeld voor particulieren. Wij leveren ook aan boekhandels. Voor meer informatie neem contact op via [email protected]